Verslag van ronde 6 Nationale Team Battle

Op de goede vrijdagavond van het paasweekend kwamen er nog altijd 130 dammers naar de digitale arena van Lidraughts, waar al weer de zesde ronde werd gespeeld van de Nationale Team Battle. En wederom lukte het Het Noorden om hun directe concurrenten uit Westerhaar een haarlengte voor te blijven. De damvirtuozen van Witte van Moort moesten genoegen nemen met het zilver, maar konden toch terugkijken op een geslaagde avond.

In de Hoofdklasse zetten de Rijnsburgers alles op alles op terugkeer naar de Ereklasse te bewerkstellingen. Onder leiding van Cor van Dusseldorp slaagden zij grandioos voor dit examen. Ook Hoogeveen en Hijken zullen volgende week weer op het hoogste toneel plaatsnemen.

Voor de gedetailleerde uitslagen en partijen wordt verwezen naar de tabellen van de Ereklasse ronde 6 en Hoofdklasse ronde 6. Daarnaast valt wederom te genieten van een sfeerimpressie van onze damvrienden uit Hazerswoude op hun website.

Vervolg
Zoals eerder aangegeven zullen wij doorgaan met het organiseren van deze Nationale Team Battles zolang de lockdown strekt. Wel is er aanstaande vrijdag 9 april één kleine wijziging bij wijze van experiment. Het speeltempo zal iets worden verhoogd naar 3+3, waarbij de overige wedstrijdvoorwaarden ongewijzigd blijven. Aanmeldingen voor deze battles zijn reeds mogelijk voor de Ereklasse ronde 7 en de Hoofdklasse ronde 7.

Voor links en meer informatie zie https://laatste.info/bb3/viewtopic.php?f=65&t=8348&p=130988#p130988